De pickups en preamps van LR Baggs

LR Baggs heeft een grote lijn aan akoestische pickups. De pickups van LR Baggs brengen de natuurlijke klanken van je gitaar tot grote klasse.

Ze registeren niet alleen je snaren maar ook de vibraties van je gitaar zelf. Hier wordt een combinatie van gemaakt om een geheel nieuwe klank aan je instrument te geven. Daarnaast heb je volledige controle over je klanken, dankzij de volumecontrol. Een voorbedrade strapjack harnas zorgt voor een simpele bevestiging. Maar het beste van deze pickup, claimt LR Baggs, is dat de batterij meer dan 1.000+ uur meegaat.

Een van de pickups is de M1A. Omdat de M1A een ingebouwde preamp heeft, kan de gitaar direct in een P.A. of op een akoestische amp aangesloten worden en is door de volumeknop gelijk af te stellen. De dual-coil humbucker, gevoed door een Lithium horlogebatterij, is ontworpen met twee spoelen, één voor de snaren en de ander voor de resonantie in de gitaar zelf. Ook is de output per snaar te bepalen, een feature die niet meer aangeboden wordt in oudere soundhole pickups.

Naast de pickups heeft LR Baggs ook een aantal preamps ontwikkeld. Een daarvan is de Para DI. 

 

De Para DI is veel gekozen door gitaristen die live optreden. De A klasse FET input levert een helder geluid, en de verstelbare gain maakt het gemakkelijk om passieve en actieve signalen te combineren. De equalizer stelt je in staat tot 12dB bepaalde banden te versterken of te verzwakken en heeft een verstelbare low-cut filter. Met zowel een XLR als een Jack uitgang is deze preamp makkelijk te koppelen aan een mengpaneel. Een robuuste preamp die gevoed wordt door phantom power of een 9-volt batterij.