De statieven en accessoires van Libec

Het in 1989 opgerichte Libec is een fabrikant van professionele statieven, sliders en andere apparatuur die het gebruik van de camera verbeteren.

Het in 1989 opgerichte Libec is een fabrikant van professionele statieven, sliders en andere apparatuur die het gebruik van de camera verbeteren. Oorspronkelijk bestond de productlijn van Libec uit statieven en balhoofden voor professionals. Tegenwoordig is dit uitgebreid naar een hele range van camera accessoires zoals een telescopische jib, electronisch bestuurbare balhoofden, zoomcontrollers, dollies en tracking rails. Het bedrijf uit Japan heeft niet alleen een geweldige reputatie in Azië, het wordt over de hele wereld steeds populairder vanwege hun kwaliteit en innovatieve ontwerpen.

TH-650HD

Libec heeft onlangs de TH-650HD uitgebracht, een stabiel en betrouwbaar statief voor de kleinere professionele videocamera. Met een eigen gewicht van 3,3 kg en een maximaal draaggewicht van 3 kg kun je het statief gemakkelijk verplaatsen. De brace tussen de poten geeft extra stabiliteit en veiligheid. Het bedienen van de Libec TH-650HD gaat al even soepel. Met de tegenbalans-feature en de ingebouwde veer kan je moeiteloos al je camerabewegingen uitvoeren. Door de Quick release plate kan je gemakkelijk van een statiefshot overgaan op handheld-filmen, of andersom. Het statief heeft een maximale hoogte van 150cm en een minimale hoogte van 70cm. Stop de TH-650HD na de shoot in de meegeleverde tas om hem gemakkelijk over de schouder mee te nemen.

Zoomcontrollers

Libec heeft naast de statieven ook een viertal zoomcontroller ontwikkeld, waarvan de eerste, de ZC-3DV. Dit is een zoom controller voor de meeste Sony, Canon DV en Panasonic DV camera’s met cam remote jack of LANC jack. De ZFC 5HD is een nieuw Lanc-bedieningsapparaat van Libec. Dit zoom-bedieningsmechanisme met start-, stop-, zoom- en focusknoppen kan gebruikt worden om diverse camera's van Sony, Canon en Panasonic te bedienen. Speciaal voor Lanc-camera's is de ZFC 5HD toegerust met een tweestaps-zoomsnelheidsregelaar en een aan-/uit-functie om uw camera op afstand te bedienen. Voor Canon en FUJINON lenzen met een 8-pin aansluiting heeft Libec de ZC-9Pro ontwikkeld. Voor Sony PWM-EX camera’s wordt de ZC-9EX aangeboden. Dit is een ZC-9Pro met een EX adapter. Deze bedieningsapparaten kunnen makkelijk bevestigd worden aan statiefhandles, jib armen, stabilizers, monopods en andere accessoires.

LX7 en LX10

Met de nieuwe LX-serie van Libec kunt u elke beweging van begin tot eind volgen dankzij het goed ontwikkelde koppelsysteem. Compleet nieuw statiefontwerp. Een hoogwaardig onderstel met grote rubberen poten.  De LX7, die een camera van max. 8 kg kan dragen, en de LX10, die een camera van max. 16 kg kan dragen, zijn de opvolger van de LS38 en de LS55. De LX7 en LX 10 zijn op een aantal punten beter dan hun voorgangers. Zo hebben ze een beter koppelsysteem, waardoor het nog eenvoudiger wordt om te tilten en te pannen. Daarnaast is het onderstel verbeterd met onder andere rubberen poten.