De highlights van de RØDE Show 2017

In Las Vegas heeft de Freedman Electronics Group, het brein achter de pro audio merken RØDE Microphones, Event Electronics, Aphex en SoundField, zijn 50e verjaardag gevierd. Dit ging gepaard met een revolutionaire product onthulling.

 RØDE oprichter Peter Freedman uitte veel dankbaarheid naar de partners en vrienden van RØDE tijdens een speech waarin hij terugblikte door de geschiedenis van het bedrijf.

“It’s been a journey full of great heights and some real depths as we made the transition from a sound system installer and pro audio retailer to a manufacturer and exporter of microphones to the world." Om dit mijlpaal te vieren is de 196 pagina tellende geschiedenis gepubliceerd onder de naam 'RØDE Trip'.

 

 

Dat was echter niet het enige wat geintroduceerd werd. In de introductievideo (klik hier) kwamen ook een 6-tal microfoons naar voren.


Als eerste,in samenwerking met Grammy Award winnende klassieke muziekproducent Tony Faukner, de TFM-50, de nieuwe omnidirectionale microfoon van RODE. Deze wordt gebouwd met een nieuwe T2 transformer, de verbeterde versie van de transformer die gebruikt wordt in de geroemde NTR, en buizen voorversterker voor een rijker en warmer geluid dan ooit. 

Tweede op de lijst, de NT-49, een Valve Studio microfoon die heel erg lijkt op de TFM-50 microfoon. Het grote verschil zit hem echter in de capsule, de HF7. RODE heeft een nieuwe dual sided condenser capsule ontwikkeld voor excellente liniaire kwaliteit over de variabele polar patterns. Kies uit omni directionaal, cardioid of figure-of-8, voor ultieme flexibiliteit. Door gebruik te maken van de vernieuwde T2 transformer is een rijker, voller en warmer geluid eenvoudig te verkrijgen.

De volgende microfoon die gelanceerd is op de RØDEshow is de NT-RV ribbon buizenmicrofoon. Deze microfoon is het resultaat van een combinatie van RODE award winning Ribbon technologie en door Tony Faukner geïnspireerde looks en geluid integriteit. De ribbon is afkomstig uit de NTR microfoon en heeft de natuurlijke en warme frequentierespons die te vinden is in microfoons uitgerust met deze techniek. Hij is uitgerust met een nieuwe T2 transformer, de verbeterde versie van de transformer die gebruikt wordt in de geroemde NTR.  

Doordat alle onderdelen bijdragen aan de unieke sound van deze microfoon is de ultieme analoge audio tool.

 

Meet the NT-5 Matched Pair, de ultieme microfoon voor het opnemen van drums, akoustische instrumenten of liveoptredens. RODE brengt echter niet alleen nieuwe producten op de markt. De NT-5 heeft zichzelf in studios over de hele wereld dubbel en dwars bewezen. Met de komst van de nieuwe capsules heeft RODE besloten ook deze spectaculaire microfoon te laten profiteren van de nieuwe technologie.

Doordat deze capsules worden gemaakt met een cutting-edge machine is een extreem hoge precisie te garanderen in elke capsule die aan de lopende band uitgesneden wordt. Deze wordt ondervonden aan controles met sub-micron toleranties voor het allerbeste resultaat.

Door de zwarte, ceramische coating is de microfoon beter bestand tegen krassen terwijl hij zijn strakke look behoudt. Daarnaast heeft de NT-5 nu PTFE insulatie voor extreme duurzaamheid en bescherming tegen de invloeden van buitenaf! Hierdoor is de microfoon te gebruiken in bijna elke situatie.

 

De volgende aankondiging ging over de Videomic Pro +, de upgrade van de VideoMic Pro. Met de introductie van de VideoMic Pro, groeide RODE uit tot marktleider van on-camera-audio. Deze geweldige microfoon is te vinden in gig-bags over de hele wereld. RODE heeft echter ook geluisterd naar alle feedback die binnen is gekomen. Zo is de nieuwe VideoMic Pro + uitgerust met een twee staps high pass filter, afzonderlijke knoppen voor output level voor een heel nieuw level van controle en een verwijderbare 3.5mm kabel met een locking connector bekend van de RODELink wireless system.

Ook is RODE overgegaan van de 9 Volt batterij op twee AA-batterijen, ’s werelds meest gebruikte batterij, om de VideoMic Pro + te voeden. Deze zit verstopt achter een nieuwe batterijdeur, die aan de body vastzit met een scharnier. Een andere mogelijkheid om de VideoMic Pro + te voorzien van stroom is door het gebruik van de LB1, een high capacity Lithium Ion heroplaadbare accu, compatibel met de uitsparing voor de AA-batterijen. Deze kan via de USB poort in 2 uur volledig opgeladen worden voor bijna 100 uur gebruik.

Vergeten je microfoon aan te zetten en daardoor de shoot opnieuw moeten doen is ook verleden tijd door de automatische powerfunctie. Door de plug in power te herkennen, zet de VideoMic Pro + zich automatisch aan als de camera aan gaat en uit als de camera uitgaat.

 

 

Last maar zeker niet least, de VideoMic Soundfield – ’s werelds eerste on-camera ambisonic, 360-graden surround sound microfoon. Waarom de VideoMic Soundfield zo revolutionair is, is het best te beschrijven met behulp van de techniek erachter. Voor het opnemen van 3D audio waren voorheen meerdere microfoons nodig, bij voorkeur een matched pair. Met de komst van Soundfield is dit mogelijk met een enkele microfoon met 4 capsules die in totaal 4 audiokanalen uitspugen, Soundfield A-format genoemd.

 Die signalen worden in de microfoon omgevormd tot Soundfield B-Format, de heilige graal van surround audio. Hierdoor is het mogelijk om achteraf mono, stereo, 5.1 of zelfs Width-Height surround geluid van een enkele microfoonopname te creeren. Dit is zowel live als in post-production te verkrijgen.

 Deze technologie was voorheen niet toegankelijk voor consumenten, tot nu, met de komst van de VideoMic Soundfield! Compleet met dezelfde technologie van de VideoMic Pro +, zoals de Rycote Lyre suspension, verwisselbare 3.5mm audiokabel en de verbeterde voeding en batterijdeur.

 

Voor meer informatie, ga naar http://www.rode.com/blog/all/freedman-electronics-launches-50th-birthday-celebrations-at-rodeshow-2017