De gitaren van Godin op de NAMM Show 2017

Godin heeft een nieuwe serie geweldige gitaren geïntroduceerd voor 2017. Hun drive naar innovatie is terug te vinden over de gehele lijn van top-of-the-line gitaren, allen met hun eigen unieke klank.

Hieronder een overzicht van de gitaren die geïntroduceerd zijn en een link naar het marketing pakket met artikelnummers en productfoto's.
 
 
SUMMIT CLASSIC LTD & SUPREME LTD
 
De eerste vernieuwde lijn van Godin bestaat uit de Summit Classic LTD en Supreme LTD. Deze rock machines zijn een perfecte combinatie tussen een vintage vibe en de bespeelbaarheid van een moderne gitaar. Deze high-gloss afgewerkte gitaren leggen de nadruk op hun AAA flame tops, waarbij de Supreme uitgerust is met een custom inleg op het Richlite fingerboard.
 
 
 
 
MONTREAL PREMIERE AND 5TH AVENUE LTD'S
 
De Montreal Premiere Desert Blue LTD is een klassieke archtop in een nieuw jasje, die uitgebreid kan worden met een TV Jones classic Pickup. Deze gitaar komt met een 'Desert Blue' finish en heeft een confortabele hals waardoor deze een genot is om te bespelen. 
 
De 5th Avenue Uptown Silver/Gold's body brengt een vintage grom van de late 50's en 60's archtops terug naar de moderne gitaar, met name door een paar van TV Jones Classic pickups. De ervaring is ook nog uit te breiden met een Bigsby tremolo voor dynamische expressies.
 
 
 
 
 
SESSION CUSTOM T 59 CORAL BLUE
 
Speciaal voor 2017 heeft de Session Custom T 59 een nieuwe look gekregen met de aanvulling van een vitage Ashtray Telecaster brug en een speciale koraalblauwe high gloss afwerking. Net als de originele Session Custom is deze gitaar klaar om te rocken door de Seymour Duncan '59 Humbucker en Godin “Cajun Custom” single-coil pickups.
 
 
 
 
 
SEAGULL MOMENTUM A/E, M4 EQ, S8 MANDOLIN EQ
 
Seagull heeft een enorme reputatie opgebouwd van geweldige bouwkwaliteit sinds de meervoudig bekroonde S6 in 1982. Dat gevoel wil Seagull mee 2017 in nemen met de Coastline Momentum. Deze handgebouwde gitaar is afgewerkt met een superdunne High-gloss custom polish die de natuurlijke schoonheid van de Wild Cherry rug en zijden van de gitaar accentueren, terwijl de volledige uit Cedar houten top vrij kan resoneren voor een exceptionele klank. Samen met High Ratio tuners, Fishman Sonitone electronica en Rosewood brug en vingerbord is dit een luxe doch gunstig geprijsde gitaar.

Ook de Seagull S8 mandolin en M4 krijgen een upgrade door de toevoeging van een preamp. Hierdoor kunnen deze instrumenten direct mee het podium op genomen worden. De S8 Mandolin Sunburst EQ komt standaard met een Seagull preamp met toon- en volumecontrol, praktisch geplaatst op de top van de mandolin. De M4 is standaard uitgerust met een B-Band preamp met een onboard tuner voor speelgemak.
 
 
  
 
REVAMPED ART & LUTHERIE LINE
 
Art & Lutherie heeft een compleet gereviseerde lijn van gitaren uitgebracht voor 2017. Deze lineup bevat 3 body sizes; de Dreadnought - Americana serie, de Concert Hall - Legacy serie en Parlor - Roadhouse serie. Alledrie de modellen zijn direct uit de doos klaar om mee op te treden door de ingebouwde Godin QIT Preamp (Americana en Legacy serie) of de Fishman Sonitone (Roadhouse serie). De Americana en Legacy series zijn verkrijgbaar in Cutaway versies en de Legacy wordt aangeboden als een 12-snarig of linkshandig Cutaway model.

Deze prachtig klinkende gitaren hebben allen een solide Spruce top met een Wild Cherry zij- en achterkant. Ze zijn afgewerkt met een unieke semi-gloss patina finish- Bourbon Burst, Tennessee Red en Faded Black, die kenmerkend zijn voor de nieuwe look en feel van het merk.

Daarnaast wordt de Roadhouse - Parlor series gitaren geleverd met een luxe gigbag.

 

 

 LA PATRIE ARENA THINLINE NYLONS

De La Patrie Arena serie is een lijn van handgemaakte nylongesnaarde gitaren. Deze serie blinkt uit met features en speelbaarheid die tot nu toe nog niet voorkwamen in nylongesnaarde gitaren. De Cutaway van de Arena geeft spelers de kans om gebruik te maken van de gehele confortabele hals van de gitaren. Uitgerust met ingewikkelde rosettes, custom gepolijste afwerkingen en een innovatief double-function thruss rod systeem die niet vaak voorkomt in de traditionele klassieke gitaar.

De vier modellen in de serie bieden de keus uit drie houtsoorten; Mahonie, Wild Cherry of Flame Maple. Allen hebben Spruce tops die in de fabriek getest worden om de hoogste stijfheid en stevigheid te kunnen garanderen en het maximale geluid kunnen produceren. Deze gitaren zijn verkrijgbaar met Godin's geroemde Q1T of B-Brand Crescent II electronische preamps. Kortom, deze gitaren zijn de droom van elke artiest - thuis, op het podium of in de studio!