De Atomos Sumo 19 en 19M

De Atomos Sumo 19 is een HDR monitor/recorder met een groot, helder en uiterst kleurnauwkeurig 19 inch touchscreen welke een zeer goede aanvulling vormt om professionele video-workflows, zowel in productie en post-productie, te verbeteren.

De Atomos Sumo 19 heeft ook een jonger broertje, de Sumo 19M, een HDR monitor-only variant. Op de set bieden de HDR-mogelijkheden jou alle mogelijkheden om het meeste uit het dynamische bereik van cinema camera's te halen bij opnames in LOG- of RAW-formaten. Bovendien zijn alle ingebouwde monitoring gereedschappen compatibel met de HDR rendering en het grote 10-stops dynamische bereik.

 

De Atomos Sumo 19 kan DCI en UHD 4K-video opnemen in verschillende bestandsformaten zoals bijvoorbeeld Apple ProRed of AVID DNxHR op Master Caddy II opslagmedia. Met geselecteerde camera's is het ook mogelijk om in 12-bit RAW op te nemen. Dit geeft je meer flexibiliteit voor het verwerken van de opnames in post-productie.

In de studio bieden de HDR-mogelijkheden weer grote voordelen voor het editen en kleurnabewerking omdat er meer beeldinformatie in de opnames aanwezig is. De 10-bits beeldverwerking, gecombineerd met het 10-bits FRC beeldscherm, zorgt voor weergave van zelfs de meest subtiele kleurgradaties in je opnames, of je ze nu direct weergeeft van de opslagmedia of op een aangesloten computer. Het SuperAtom IPS touchscreen met een helderheid van 1200cd/m² en een resolutie van 1900 x 1200 pixels is gekalibreerd voor een constante kleurnauwkeurigheid gedurende de levensduur van de Atomos Sumo 19.