RØDE heeft twee nieuwe patenten verleend gekregen

RØDE kondigt met trots aan dat zij twee patenten verleend hebben gekregen voor twee ingenieuze ontwerpen; de Hamilton Condensor Microphone Backplate en de Stereo VideoMic X behuizing.

Het patent is uitgereikt aan technisch engineer Luke Hamilton voor het ontwerp van de Hamilton Condensator microfoon backplate, en aan Lead Industrieel ontwerper Samuel Trawartha, voor de avant-garde behuizing van de bekroonde Stereo VideoMic X.

HAMILTON CONDENSATOR MICROFOON BACKPLATE

Het ontwerp van Hamilton maakt het mogelijk voor RØDE om de microfoon capsule backplates op een draaibank te fabriceren met een hoge accuraatheid. Dit komt de snelheid van de productie maar ook de akoestiek van de microfoon en milieuvriendelijkheid van de fabricatie ten goede.

Bekijk de specificaties hier : https://patents.google.com/patent/US9549236/en

STEREO VIDEOMIC X BEHUIZING

De complexe elektronica en stacked XY capsule array in RØDE’s meest prestigieuze on-camera microfoon, de Stereo VideoMic X, vroeg om een ontwerp van een stevige, gebogen maar vooral compact design. De oplossing van Samuel Trewartha is het robuuste doch elegante ontwerp van de behuizing die wij nu kennen van de Stereo VideoMic X.