De RODE VideoMic Me, nu met een Lightning Connector!

Sinds de introductie van de iPhone 5 en de vierde generatie iPad maken de iOS apparaten gebruik van de Lightning connector van Apple. Echter is vanaf de iPhone 7 de 3.5mm audio jack niet meer aanwezig op de smartphones. Hierdoor past de VideoMic Me niet meer op deze apparaten. Speciaal hiervoor heeft RØDE de VideoMic Me-L ontwikkeld.

De VideoMic Me-L is een microfoon met dezelfde bouwkwaliteit en heldere audio opnamekwaliteit die we van de VideoMic Me gewend zijn. Echter is deze microfoon, door de lightning connector, direct op iOS apparaten te gebruiken zonder een converter. Door het gebruik van de Lightning connector is het signaalpad volledig digitaal en werkt deze direct op de iOS apparaten in de standaard camera app.

De VideoMic Me-L is standaard uitgerust met een microfoonclip om de microfoon stevig aan de telefoon te kunnen bevestigen en wordt geleverd met een furry windshield om ruis van de wind te onderdrukken. Op de achterkant van de VideoMic Me zat reeds een 3.5mm mini jack voor audio monitoring. Deze is ook aanwezig op de VideoMic Me-L.

De VideoMic Me-L is compatibel met alle Apple iOS apparaten met een Lightning port die op iOS 11 of hoger draaien.