Nieuws van Libec, de Handsfree Monopod

Het in 1989 opgerichte Libec is een fabrikant van professionele statieven, sliders en andere apparatuur die het gebruik van de camera verbeteren. Het nieuwste lid van de familie; de Handsfree Monopod.


De HFMP of Handsfree Monopod is een professionele monopod die speciaal ontwikkeld is om vloeiende beelden te schieten in situaties waarbij een driepotig statief niet toereikend is. De Monopod is ontwikkeld met een mini-driepoot ontwerp aan de voet zodat de monopod zelfstandig rechtop kan blijven staan. Nu hoef je je waardevolle camera niet meer tegen een muurtje aan te zetten of op de grond te leggen tussen shots.
 
Door een slim ontwerp, aluminium materialen, de vrijstaande base met grote rubberen voeten en voetpedaal om de monopod te ver- of ontgrendelen is de HFMP ontzettend veelzijdig en robust. Dat alles terwijl hij maar 1.8 kilo weegt! De monopod is ook verkrijgbaar in een Kit versie. Dit houdt in dat er ook een statiefkop bij zit. Door de layout van de kop is hij ook los te gebruiken op driepoot statieven, sliders, dollies en alle andere apparatuur met een 3/8 inch schroef.