Atomos lanceert de Ninja Inferno!

In januari 2017 heeft Panasonic op CES in Las Vegas alle details van de Lumix GH5 bekendgemaakt. Speciaal voor de GH5 van Panasonic heeft Atomos de Ninja Inferno gelanceerd!

 De Ninja Inferno is uitgerust met een HDMI 2.0 in/out poort die direct aan te sluiten is op HDMI output van de GH5. Volgens Panasonic is het de eerste camera met verwisselbare lenzen die vloeiende 4K-beelden met 60fps vastlegt met 4:2:2-subsampling en een kleurdiepte van 10 bits. Dit maakt de Ninja Inferno de perfecte fieldrecorder voor deze camera. Ook bevat de Ninja Inferno een aansluiting waarop een optionele XLR breakout kabel geplaatst kan worden om externe microfoons direct aan te kunnen sluiten voor gebalanceerde analoge audio. Doordat de Ninja Inferno in Apple ProRes of Avid DNxHR opneemt, kan de ruwe data direct gebruikt worden op Mac en PC zonder te hoeven transcoden.

 

"De GH5 is niet alleen een camera die alles kan wat hun huidige camera al kan met wat extra specs. Nee, dit is een camera “that does everything your current camera can do, but better… plus a bunch of other things. Kudos to Panasonic for pushing the market forward.”  - DPreview