De audio apparatuur van Fostex

Fostex is begonnen als een simpele onderdelenfabrikant, maar is ondertussen uitgegroeid tot bekend hi-fi audio merk. Zo heeft Fostex een aantal koptelefoons, DAC's en speakers.

Fostex T50RP

Het eerste, en misschien het oudste, product is de Fostex RP series koptelefoon. Deze koptelefoon wordt al meer dan 30 jaar lang gebruikt als betrouwbare, accurate monitor headphones door professionele studio's over de hele wereld.

De nieuwste variant, de Mark III, heeft een nieuw ontwerp behuizing, en maakt gebruik van Fostex' unieke RP technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat de audio reproductie scherper en accurater is dan ooit.

Fostex TH900 Mark 2

Daarnaast heeft Fostex de TH900 Mk2, de nieuwe generatie van de TH900 ontwikkeld. Deze premium dynamische headphone heeft afneembare connectors die het vervangen of verwisselen van de audiokabel een stuk makkelijker maakt.

Hierdoor is het mogelijk om de standaard ongebalanceerde audiokabel te verwisselen met een gebalanceerde variant, speciaal voor verscheidene koptelefoon versterkers.

 Fostex TE05BK/BZ


De Fostex TE05BK/BZ is een set van in-ear's die, door de 8mm driver unit, een breed frequentiebereik heeft en een krachtige bass produceert. Deze driver zit stevig in een met een machine uitgesneden aluminium behuizing en bevat een afneembare kabel met een audio controle unit en microfoon.

Fostex HP-A4BL

De HP-A4BL DAC Headphone Amplifier is de verbeterde versie van de geprezen HP-A3. De HP-A4BL levert Linear PCM audio tot 24bit/ 192kHz  en DSD audio tot 11,2MHz voor superieure audio playback in een strak hoesje.

Daarnaast bevat deze versterker ook een Hi/Lo gain selectie van 10dB voor een groot bereik aan koptelefoons en is voorzien van zowel een S/PDF-, RCA- 1/4" stereo jack als een gebalanceerde 4-pin XLR output.

Fostex PM0.5d

De nieuwe compacte Fostex PM0.5d is de opvolger van de populaire PM0.5n. Door het gebruik van een nieuwe 35W (laag) en 23W(hoog) digitale versterker en nieuw ontworpen 5 inch woofer en 3/4 inch tweeter biedt deze speaker een breed frequentiebereik in een aantrekkelijk bookshelf formaat. De PM0.5d heeft een TS phone en RCA input en is verkrijgbaar in een mat zwarte of witte finish.

Fostex 6301 - Series

Fostex 6301-series zijn monitor speakers die al sinds 1982 de standaard zijn in de broadcast en productie omgevingen. De huidige variant, de 6301N serie, zijn compleet herontworpen met een D-klasse power versterker en een nieuwe 4 inch driver unit, uitgerust met de energiezuinige 'auto stand-by' functie, voor een krachtiger output volume zonder audiovervorming.