MI

De nieuwe producten van RØDE!

RØDE heeft onlangs een drietal nieuwe producten aangekondigd, namelijk de VideoMic Pro +, de Performer Kit en de VXLR+. Maar wat zijn deze nieuwe producten eigenlijk?

De VideoMic Pro +

Met de introductie van de VideoMic Pro, groeide RØDE uit tot marktleider van on-camera-audio. Deze geweldige microfoon is te vinden in gig-bags over de hele wereld. RØDE heeft goed geluisterd naar de feedback van de gebruikers en de reviewers en presenteert nu met trots de VideoMic Pro +, de verbeterde versie van de destijds revolutionaire VideoMic Pro.

 

 

De VideoMic Pro + bevat net als zijn voorganger een two step high pass filter en een 3 staps level control (-10dB, 0 dB en +20dB). Echter is de output kabel die meegeleverd wordt veranderd. Deze kabel is afneembaar en is dezelfde 3.5mm kabel die bij de RODELink wireless systems wordt geleverd. Ook is RØDE overgegaan van de 9 Volt batterij op twee AA-batterijen, ’s werelds meest gebruikte batterij, om de VideoMic Pro + te voeden. Deze zit verstopt achter een nieuwe batterijdeur, die aan de body vastzit met een scharnier.

 

 

Vergeten de microfoon aan te zetten en daardoor de shoot opnieuw moeten doen is ook verleden tijd door de automatische powerfunctie. Door de mogelijkheid om voeding van de camera te detecteren, zet de VideoMic Pro + zichzelf automatisch aan als de camera aangezet wordt en uit als de camera uitgaat. Met de ingebouwde Micro-USB poort kunnen de batterijen opgeladen worden, mits deze oplaadbaar zijn. Dit geldt ook voor de LB1 uit, een hoge capaciteit accu voor de VideoMic Pro +. De VideoMic Pro + kan daarnaast ook in combinatie met een powerbank gebruikt worden voor ultieme flexibiliteit in het veld.

 

 

 

De VXLR+

De VXLR+ is een 3.5mm female TRS naar male XLR adapter, die naast het audiosignaal van 3,5mm naar XLR ook 12-48v fantoomvoeding omvormt naar plugin power. Hierdoor kunnen on-camera microfoons zoals de VideoMicro en de VideoMic Go maar ook headset microfoons zoals de HS2 headset ook stroom ontvangen van de XLR input. De VXLR+ heeft een XLR- en mini Jack aansluiting, waarvan de laatste een locking thread heeft. Zo kan een 3.5 mm jack met locking nut, zoals de kabels meegeleverd bij de RODELink kits, vergrendeld worden aan de VXLR+.

 

 

RØDELink Performer Kit

Aangekondigd tijdens de Musik Messe, brengt RØDE de Performer Kit uit. De RODELink Performer Kit maakt de serie van draadloze producten van RODE compleet. Net als de andere producten van de RØDELink serie maakt deze kit gebruik van de 2.4Ghz dualband setup waarbij hij continu scant naar een frequentie met de minste storing.

De Performer Kit bestaat uit een draadloze condensator microfoon (M2-W) die gebaseerd is op de M2 en een receiver (RX-Rack). De microfoon heeft een on/off switch en wordt gevoed door twee AA batterijen of de onlangs aangekondigde LB-1 accu.

 De microfoon kan daarnaast via micro-USB opgeladen worden of via een dock (later beschikbaar). De ontvanger (RX-Rack) bevat een XLR- en line output en een OLED display waarop de levels, batterijstatus en kanaalkeuze af te lezen is.

* Disclaimer *

De afbeeldingen van de Performer Kit zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Alle informatie is gebaseerd op het prototype en zal worden geupdate zodra deze beschikbaar is vanuit RØDE.