fotovideo

De SHAPE Revolt Series en GH5 accessoires

SHAPE heeft een aantal nieuwe producten uitgebracht, de Revolt serie en accessoires voor de Panasonic GH5 en RED camera's. Lees verder voor een uitgebreide beschrijving van deze artikelen.

GH5 accessoires

Om de langverwachte Panasonic GH5 camera te beschermen en optimaal te kunnen gebruiken tijdens een shoot, heeft SHAPE een serie van accessoires ontwikkeld, speciaal voor de GH5. De basis van deze accessoires is de GH5 Cage, een robuuste, lichtgewicht cage die de camera beschermt. De camera wordt vastgezet in de cage met een 1/4" schroef aan de onderkant waardoor de GH5 stevig vast zit.

De cage zit  vol met 1/4" en 3/8" schroefdraden om optionele accessoires direct op de cage te bevestigen zoals verlichting of een externe recorder.

 

Daarnaast bevat de GH5 cage uitsparingen voor de batterijdeur, quick-release button van de lens en de memory card.

De cage kan compleet uitgebouwd worden naar de toepassing op de set. Denk hierbij aan een Top Handle en klemmen voor 15mm rods, waar een mattebox en follow focus op te bevestigen zijn.

 

Waar de SHAPE Cage zich onderscheid van de rest, is de Hot Shoe aansluiting van de camera. Deze is bewust open gelaten, in tegenstelling tot de meeste cages waardoor de XLR adapter van Panasonic. Hierdoor kunnen microfoons of andere accessoires die gebruik maken van de Hot Shoe aansluiting direct aangesloten worden op de camera. Daarnaast bevat de cage ook meerdere Cold Shoe mounts voor ultieme veelzijdigheid.

 

Revolt series

SHAPE heeft een nieuwe serie van producten uitgebracht onder de naam Revolt. Hieronder valt de 2-assige Push Button Arm. De SHAPE Revolt Push Button Arm is speciaal ontworpen om gemakkelijk een monitor / recorder en microfoonaccessoires te bevestigen aan een rig. Daarnaast kan er op deze arm gemakkelijk een electronische View Finder of extra verlichting bevestigd worden. Met een druk op de knop is de opstelling van de arm te veranderen. Dit zorgt ervoor dat een monitor eenvoudig kan worden afgesteld van de camera operator naar de zijkant van de rig voor een director / producent. 

De SHAPE Push Button Arm is verkrijgbaar in 5 varianten. Een 2-assig of 4-assige variant met een 1/4" schroef aan de onderkant voor makkelijke bevestiging. Daarnaast is er van beide een versie met een Rod Bloc om bevestigd te kunnen worden op dubbele 15mm rods en er is een 2-assige variant voor op een shoemount. Ideaal om bijvoorbeeld je Atomos recorder direct op je camera te monteren.

VCT Universal Base Plate

Naast de Revolt Push Button Arm serie heeft SHAPE ook de Revolt VCT Universal Base Plate uitgebracht. De Revolt VCT Universal Base Plate biedt ondersteuning voor verschillende formaten camera's, van DSLR's tot grote broadcast camera's.

Het grote voordeel van deze baseplate, zit in de constructie. Verwijder simpelweg de top plate, schroef deze onder de camera door middel van de industriestandaard 1/4"of 3/8" schroeven, en schuif het geheel weer terug in de Shoulder Plate tot deze in de vergrendeling klikt.

Daarnaast kan de camera gebalanceerd worden op het statief door de Base Plate naar voor- of achteren te schuiven op de Shoulder Plate. De 15mm klemmen aan de voor- en achterkant van de baseplate maken het mogelijk om accessoires zoals een Follow Focus, Matte Box, lensmotoren, batterijen of externe recorders te bevestigen.

 

Doordat deze rod klemmen aan de Base Plate vastzitten, schuiven deze accessoires mee tijdens het balanceren van de camera. Daarnaast kunnen er door de ARRI Rosettes aansluitingen aan weerszijde van de Base Plate ook Handles bevestigd worden en heeft de Base Plate support voor de standaard VCT-14 ENG Quick Release technologie.

 

RED Weapon / Epic-W / Scarlet / Raven

SHAPE breidt hun productlijn continu uit om steeds meer camera's te ondersteunen. Een grote naam binnen de industrie die hieraan toegevoegd is, is RED. De lijn van camera's, bestaande uit de Weapon, Epic-W, Scarlet en de Raven, kunnen nu uitgebreid worden met de accessoires van SHAPE. Zo is de SHAPE Top Plate en Top Handle toe te voegen aan de RED camera, waar ook een uitschuifbare View Finder bracket aan te bevestigen is.

Daarnaast is er van SHAPE ook een bundel beschikbaar genaamd de 'Complete Solution' die naast de Top Plate en Handle ook de Revolt VCT bevat. Hierdoor kan de RED camera makkelijk zowel op de schouder als vanaf een statief gebruikt worden. Zoals beschreven bij de Revolt VCT, is de camera perfect te balanceren op een statief of shoulder mount en biedt de Revolt Base Plate 15mm rod support aan de voor- en achterkant van de Base Plate. Hierdoor kunnen de meegeleverde Follow Focus en Matte Box direct gebruikt worden.