Menu
Menu

Over Mafico

Schermafbeelding 2022-04-20 om 11.30.56
Schermafbeelding 2022-04-20 om 11.30.56

Over Mafico

Onze geschiedenis en doelen voor de toekomst

We connect passion through quality, knowledge and innovation.

 

Mafico is een import- en distributiebedrijf met meer dan 30 jaar ervaring in de muziek- en foto-videobranche. Het stoffige imago van dozen schuiven is niet aan ons besteed. Wij werken met een gemotiveerd en deskundig team vanuit een vernieuwde en jonge blik op de import en distributie van producten.

Dit team bestaat uit ervaren en gepassioneerde gitaristen, drummers, cinematografen, fotografen en studio/audio engineers en met deze club aan veelzijdigheid zijn we actief in de wereld van foto & video, hifi, muziekinstrumenten en de installatiemarkt.

 

Doordat Mafico op verschillende markten is gericht, heeft Mafico een groot merkenportfolio welke ook complementair samenwerken, waardoor we altijd een mooi en veelzijdig pakket kunnen aanbieden aan onze dealers. Nadat Mafico in 1992 is begonnen met de distributie van microfoons in de muziekmarkt, is daar in 2011 ook de videomarkt bijgekomen. Sindsdien is ons merkenpakket dan ook uitgebreid met merken gericht op de videomarkt en toebehoren. Daar we merkten dat er ook behoefte was aan audio-video oplossingen op het gebied van akoestiek, communicatie en live streaming is Mafico in 2015 toegetreden tot de installatiemarkt en in 2021 heeft Mafico een gespecialiseerde HiFi-distributeur overgekocht, waardoor Mafico nu ook een breed assortiment heeft aan HiFi-merken.  

 

Met onze visie om de ‘Distributieboom van Europa’ te worden, werkt het gehele team dagelijks aan opzichzelfstaande projecten die hieraan bijdragen. Op deze manier zorgen we ervoor dat iedereen zijn steentje bijdraagt en betrokken is bij het bedrijf en ook zijn of haar passie kan laten terugkeren in zo een project. Mede door deze projecten hebben wie dit jaar een nieuw Warehouse Management Systeem geïmplementeerd en zijn we druk bezig om onze missie ‘groener ondernemen’ te implementeren in onze dagelijkse processen. 

 

Naast dat Mafico haar dealers ondersteunt met de met de (technische) vraagstukken, helpen wij ook de eindgebruikers met onze kennis en ervaring. De passie die elke werknemer heeft voor ons vakgebied, zorgt er ook voor dat we goed op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen en innovaties.   

 

Samen bouwen we aan relaties en zetten we graag een stapje extra voor onze klanten. Humor en klantvriendelijkheid zijn hierbij belangrijke kernwaarden voor onze bedrijfscultuur.

 

Dit vormt de basis van Mafico.